Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2186 niezalogowanych)
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
kamillo i cycek dwa nieboraki co nie odpowiada im norweskie prawo podatkowe ..
dlatego że mają mniej jak inni do tego uprawnieni . jak widać norwegii sie to opłaca a jak chceta zostać ministrem skarbu to kamillo może startować do stortingu z tą swoją znajomością języka i nie sprawiedliwości
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
kamilo ale czemu ty juz wymieniasz ze sie nie ucza jezyka , znam bardzo wielu polakow co chodza na korsy , i chca sie uczyc - a wiesz jaki jest problem - taki ze jak trafisz na budowe to przedewszystkim obowiazuje jezyk Polski. Mnie sie udalo ze tylko pracowalem 2 miesiace , ale zmienilem firme i poszedlem na gleboka wode jak to sie mowi . kamilo jakie 200000 wydaja na azylanta ????? cos ci sie sumy pomylily -Przypomnij jak wasze beznadziejne zwiaki wywalczyly aby kazdy pracownik agencyjny ktory jest wynajety do firmy aby mial taka sama stawke jak pracownik przyjety do takiej firmy - i wiesz jak to sie skonczylo firmy gwaltownie zanizyly stawki i to nie jest problem tylko Polakow to jest problem Norwegow i ich prawa .a za 100nok to chyba robi ekspert od wszystkiego . Stawki rozpoczynaja sie powyzej 200 tommrer a od 350 rorlegger og elektriker. polacy i norki bo za 100 to wole siedziec w domku i sie uczyc i normalnie zjesc . Moi znajomi wolo robic overtidy niz isc na fuche za 100 . to moze piszesz o swoich znajomych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
a kamilo a wiesz co mlodzi norki mowia - to ze azylanci muslini potrafia robic tylko dzieci i siedziec na socjalu - to te twoje wyliczenie idzie do kosza- Ludzie z Somali tez sa podzieleni jedni to muslini a drudzy to afroamerykanie i wlasnie ci drudzy beda pracowac ale ci pierwsi wolo siedziec na socjalu i troszke ci drudzy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Te @kamilio
Dobrze,ze ty juz nie jestes Polakiem i przynosisz w chuj dochodu norwegii!
A jako niewolnik c+e,pewnie jeszcze wiecej!!
No i mieszkaniem przejmowac sie nie musisz,bo mieszkasz w budzie!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(PiotrKobialka)
Wiking
Ja tam place 46 proc. i się smieje........ Z pozostałych 54 procent mam powyżej tego co mi trzeba. Kombinujecie i kombinujecie gdzie by tu jeszcze zaoszczedzic. A nie szkoda wam czasu na to? Jakbyscie trochę ruszyli glowa i nauczyli się jezyka to nie musielibyście tej kombinatoryki uprawiac i kasy by nie brakowało....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
kamilio napisał:
Dojazd placi ci firma bo chce,- panstwo da ci 1,5 korony za kilometr powyzej 13900 nok. W zasadzie by cos dostac to musisz miec conajmniej 20 km w jedna strone do pracy. Tego nie moga zabrac bo wies by umarla wielu jedzie ze wsi do pracy bo taniej mieszkaja a za paliwo placi skatt. Nie nie mam auta firmowego. A te odsetki od kredytu to tylko 30 % z tego co zaplacisz w danym roku wiec jak odsetek masz 1000 nok to zwroca ci tylko 3000 rocznie !!!!!!. Nie jestem norwegiem tylko wk.....a mnie to ze mowicie ze likwidacja ulgi uderza w imigrantow zarobkowych. Nie jestem norwegiem ale zaczynam myslec jak oni i wk....a mnie to ze ja place podatki 100 % oplaty drogowe 3300 bumy po 1500 co miesiac i wiele innych rzeczy a pendlerzy wyprzedzaja mnie audikami i volvami kiedy mnie na to nie stac bo ja na norweskich blachach nie dam za takie auto 1 000 000 koron. Norwegia to najbardziej liberalny kraj swiata jesli chodzi o imigrantow i likwidacja 1 ulgi z tysiaca nic nam nie zrobi i nie dotyka to tylko tych co pracuja ale i norwegow. To chce ciagle powiedziec.

zastanawia mnie tylko po co ty przyjechałeś do tak nie poprawnie komunistycznego kraju ?? zauroczyły cię zarobki i krajobrazy a teraz nie podoba się system podatkowy bo inni mają więcej !!!
siedż w pl gdzie nie ma pendlerów albo w somalii na plaży .....a jak cie nie stać wyprzedzić pendlera na drodze to kup sobie rower i wtedy wielu wyprzedzisz na chodniku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
a za bramki firmy tez zwracaja tak jest w przepisach , no to masz tylko oplat 3300 jak masz diselka a benzynka jak ja to 2940 , ale jak bys sie dalej zaglebil to moge na polskich blachach jezdzic nawet 10lat po no. a rodzine miec w Polsce , Ale w tedy podjezdzam na urzad wypelniam paiery i place co roku tez 2940 za benzynke. Ale to jest juz inna rzecz. A szczerze jak policzysz koszta Rodzin Polskich i rozlake to zawiele nie zostaje tylko rodzinny na tym cierpia.Policz teraz tak jak pracowalem na poczatku w agencji to zarabialem w dobrych porywach 18000nok, koszt biletow do Polski co 6 tygodni, koszt mieszkania , wyzywienia nie pisz chlebka za 8 kor. tylko za min.20, bilety na swieta jest to koszt w roku z rzedu 6000nok. juz ci to Policze. 5000nok mieszk. srednio 2500nok jedzenie .internet ok 500nok.teraz Polska miesz. 2000nok szkola srednio co miesiac 200nok, przedzkole 800nok. wyzywienie rodzinny w Polsce od 5000-6000nok = 17000nok - odpowiedz teraz na te pytanie odemnie zostanie jak cos uszczuple to co miesiac 2000nok, plus zonka zarobi 2500nok w Polsce - tu masz jak ja zylem na poczatku - zaznacze ze nie pije tylko Pale . Teraz pracuje w firmie to mam okolo 24000nok. doszla telewizja telefon + 1400nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
a kamilo to te dojazdy placi firma jesli nie potraca podatku to juz nie mozesz odliczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
a co do odsetek to sprawdzalemm to za mieszkanie okolo.2mln rocznych odsetek jest okolo 30000nok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
kurwa dawno większego debila,kretyna nie czytałem jak ty kupo gówna,łajzo zjebany łbie.Co ci kurwa stolcu zajebany do tego kto ile ma? trzeba być nieźle pierdolniętym i niedorozwojem żeby tak pierdolić,żeby cię szlak gnido zajebana,zazdrośniku chory umysłowo,ty kurwo niedorozwinięta-zazdrości innym że mają a on debil nie.
Jesteś debilem i matołem-nawet kurwo nie wiesz że płacisz z tabeli skatt a nie z procentów-co za kurwa śmieć,pastuchu jebany,żebyś tak kurwo wrócił do PL z pudełkiem kartonowym,zjebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok